Pályázati Hírek

Eszközbeszerzés, telephelyfejlesztés pályázatok megjelenése októberben?

Áttekintés az elmúlt hetek eseményeiről

Az elmúlt hetekben számos hivatalos és informális forrásból kaphattak tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy milyen pályázati konstrukciókra számíthatnak a hazai mikro-, kis-és középvállalkozások 2014 év végén. Heti hírlevelünkben az elmúlt időszak eseményeit, híreit foglaljuk össze olvasóink részére.

 • Augusztusban érkezett a hír, mely szerint már szeptemberben elérhetők lesznek a korábban nagy népszerűségnek örvendő, vállalkozások által régóta várt gép-és eszközbeszerzést célzó pályázatok – erről hírlevelünkben is tájékoztatást nyújtottunk
 • Azonban a pályáztatás megindításához szükséges alapdokumentumok még a mai napig egyeztetés alatt állnak Magyarország és az Európai Unió között, a hazai intézményrendszer csak a magyar költségvetés kockázatvállalása mellett írhat ki pályázatokat.
 • Fenti okokból kifolyólag forrásaink alapján arról tájékoztattuk ügyfeleinket, hogy ezt a kockázatot mégsem vállalja a Magyar Állam, tehát várhatóan csúszik a pályázatok megjelenése.
 • Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatók és interjúk formájában újabb biztató hírekkel szolgált az elmúlt hetekben, melyek alapján:
  • 2014. október 6. után legalább 9 pályázat megjelenése is várható, melyek közül
  • Eszközbeszerzést támogató pályázati felhívás is megjelenik 5 milliárd Ft-os   keretösszeggel, és
  • Várhatóan Telephelyfejlesztést támogató kiírásra is számíthatnak ügyfeleink!
 • Fenti információt megerősíti a Magyar Közlönyben megjelent 1509/2014. (IX. 16.) kormányhatározat, mely itt tekinthető meg: http://bit.ly/1DUTD4Y

További forrásaink:

 

Valóban várható a pályázatok megjelenése? Érdemes készülni!

Az ellentmondásos hírek ellenére bízhatunk a pályázatok megjelenésében, ezt igazolják a Magyar Közlönyben is megjelent kormányhatározat és Csepreghy Nándor egyre sűrűsödő nyilatkozatai. Október első felében tehát számíthatunk Eszközbeszerzés és Telephelyfejlesztés pályázatok megjelenésére.

 

Hogyan érdemes készülni?

Mivel a pályázatokra elkülönített forrás 5 milliárd Ft, ezért a keretösszeg gyors kimerülésére lehet számítani. Ezért minden ügyfelünknek a következőt javasoljuk:

 • A mellékelt adatbekérőn (kattintással tudja letölteni) mutassa be számunkra az Ön és vállalkozása által tervezett fejlesztéseket, terveket, és küldje vissza részünkre, valamint
 • a beszerezni kívánt eszközökről, gépekről, hardverekről és szoftverektől kérjen be árajánlatot, melyet szintén juttasson el részünkre!

Vállalkozásunk díjmentes mérlegelemzési szolgáltatást nyújt ügyfelei számára. Amennyiben a kitöltött adatkérőt eljuttatja hozzánk, munkatársunk elemzést végez és tájékoztatja Önt, hogy milyen projektek megvalósítására alkalmas a pénzügyi helyzete alapján. 

Milyen támogatásra számíthatnak a pályázók?

A 2014-2020-as programozási időszakra vonatkozó támogatási arányokat az alábbi táblázatban foglaljuk össze. Mikro-és kisvállalkozások (legfeljebb 49 főt foglalkoztató, 10 millió eurónál kisebb árbevételt elért cégek) részére érhető el a legmagasabb támogatási arány, míg a középvállalkozások (legfeljebb 249 főt foglalkoztató, 50 millió eurónál kisebb árbevétellel, vagy 43 millió eurónál kisebb mérlegfőösszeggel rendelkező cégek) is kedvező támogatási arányra számíthatnak.  

Terület

Nagyvállalat

Középvállalkozás

Mikro-és kisvállalkozás

Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl

50%

60%

70%

Közép-Dunántúl

35%

45%

55%

Nyugat-Dunántúl

25%

35%

45%

Közép-magyarországi régió*

0-35%

10-45%

20-55%

 

* A Közép-Magyarországi régióban településenként változik a támogatás aránya. Kérje tanácsadóink segítségét!

 

Amennyiben érdekli a jelenlegi pályázati lehetőség, kérjük írjon info@palyazatok.eu e-mail címre.

                                          Az oldalon található dokumentumok a pályazatok.eu tulajdona. - Minden Jog Fenntartva! © 2013                                                  

                                                                                                             

Új Szechenyi Terv   Közbeszerzés   Pályázati Hírek   Állások   Rendezvények    Pályázati Közlemények   Kapcsolat  

                                                                                           

                                                                    A weboldalt a  készítette 2013-ban.