Közbeszerzés

A Közbeszerzési Etikai Kódex felülvizsgálata

2013. december 9.

A Közbeszerzési Hatóság a 2013. március 1. napjától hatályos Közbeszerzési Etikai Kódex felülvizsgálatát tervezi a Kódexhez csatlakozottak bevonásával.

A közbeszerzési korrupció visszaszorítása és megelőzése érdekében a Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács 2012. december 14-én elfogadta a Közbeszerzési Etikai Kódexet, mely 2013. március 01. napjától hatályos. A Közbeszerzési Hatóság a Közbeszerzési Etikai Kódex felülvizsgálatát tervezi, ezzel is elősegítve a közbeszerzési korrupció hatékony visszaszorítását és megelőzését. A felülvizsgálat folyamatába a Kódexhez csatlakozottakat is bevonja,

A Közbeszerzési Etikai Kódex célja iránymutatást adni a közbeszerzési eljárások résztvevőinek – ajánlatkérőknek és gazdasági szereplőknek egyaránt – arról, hogy miként tanúsíthatnak a közbeszerzési eljárások során etikus magatartást, ezzel is hozzájárulva a közpénzek hatékony felhasználásához, a közvagyon védelméhez, a közbeszerzési eljárások tisztaságához. A Közbeszerzési Hatóság listát vezet a kódexet elfogadókról, mely listát honlapján közzéteszi és folyamatosan frissíti. A Közbeszerzési Etikai Kódexet elfogadók listájáról és a csatlakozás feltételeiről bővebben itt olvashatnak.

Forrás: Közbeszerzési Hatóság

                                          Az oldalon található dokumentumok a pályazatok.eu tulajdona. - Minden Jog Fenntartva! © 2013                                                  

                                                                                                             

Új Szechenyi Terv   Közbeszerzés   Pályázati Hírek   Állások   Rendezvények    Pályázati Közlemények   Kapcsolat  

                                                                                           

                                                                    A weboldalt a  készítette 2013-ban.